Scurt istoric al comunei
Dincolo de bariera Marasesti soseaua intersecteaza centura de Vest a Municipiului Ploiesti si patrunde in comuna Tirgsoru Vechi, straveche asezare prahoveana amplasata in campia Ploiestilor pr malurile Leaotului. Comuna Tirgsoru Vechi se invecineaza la nord-est cu Municipiul Ploiesti, la nord cu comuna Blejoi, la nord-est cu comuna Aricestii Rahtivani, la sud-vest cu comuna Manesti si la sud-est cu comuna Brazi.
Localitatea Strejnicu este resedinta comunei Tirgsoru Vechi in care se mai gasesc alte trei sate: Stancesti, Targsoru Vechi si Zalhana.
Targsoru Vechi, astazi comuna suburbana a municipiului Ploiesti este atestat documentar la 6 august 1413, cand Mircea Cel Batran acorda negustorilor brasoveni privilegii la trecerea lor prin Tara Romaneasca. Asezarea a devenit in scurt timp un important punct de vama pe drumul comercial ce unea Brasovu cu Dunarea si Marea Neagra. De aici inainte Tirgsorul Vechi ajunge nu numai puternic centru comercial si mestesugaresc dar si un punct strategic fortificat pe care s-au sprijinit adesea voievozii munteni.
La circa 500 de metri inainte de intrarea in comuna se pot vedea si astazi ruinele unor monumente stravechi impreuna cu cele care au apartinut localitatii de odinioara.
Istoricul scolii si dotari
Cladirea are o vechime de aproximativ 40 de ani (construita inca din partea a doua a sec XIX).
Pana in anii 90 erau incluse si clasele a IX-a si a X-a de liceu fiind considerata cea mai mare scoala din mediul rural, cu efective de aproximativ 1200 elevi. Actuala constructie este mare, impunatoare in forma de „M”, structurata pe 2 nivele. Scoala este dotata cu 4 laboratoare: fizica, chimie, informatica, biologie, 17 sali de clasa, o sala de sport, secretariat, cabinet director, cancelarie si anexe.
Curtea scolii are o suprafata mare si include un teren de sport asfaltat alaturi de zone verzi.